ZNC/BNC Account

Wat is een ZNC/BNC?

ZNC is een IRC-netwerkbouncer of BNC. Het kan de client loskoppelen van de eigenlijke IRC-server en ook van geselecteerde kanalen. Meerdere clients van verschillende locaties kunnen tegelijkertijd verbinding maken met een enkele ZNC-account en verschijnen daarom onder dezelfde bijnaam op IRC. Het ondersteunt SSL-beveiligde verbindingen en IPv6.

Kan je op mobiele apparaten gebruik maken van ZNC?
Ja dat kan! Medio 2009 is de populariteit van ZNC onder iPhone-gebruikers toegenomen nadat meldingsmodules voor Colloquy en Growl zijn gepubliceerd.

Leuk! Maar met andere clienten?
Sinds 2012 zijn IRC-clients begonnen te integreren met ZNC: tijdens het verzenden van kanaalbuffers naar de client, gebruikt ZNC een tijdstempel die aangeeft wanneer elk bericht is ontvangen en de client dit laat zien in plaats van het tijdstip waarop de client heeft de buffer ontvangen. Deze functionaliteit is geïmplementeerd als een protocoluitbreiding.

Heeft Chat2ALL ook ZNC?
Ja, Chat2ALL heeft ook een znc service, hier kan je gratis gebruik van maken op enkel Chat2ALL servers. Andere netwerken zijn daarbij niet toegestaan. Om een ZNC account aan te vragen ga je naar #Help en vraag naar _RiCHaRD_ of Bernie. Bij geen gehoor probeer het vooral in de avond uren.