Nicknaam

Nicknamen die niet meer gebruikt worden zullen na een tijd automatisch verlopen, oftewel: ze zullen verwijderd worden na 21 dagen van onbruik.

Hoe registreer ik mijn nicknaam?
Om je eigen nicknaam te registreren doe je het volgende, Typ:

/ns register wachtwoord e-mailadres
Bijvoorbeeld: /ns register Alfred alfred@chello.nl

Registreert je nick in de NickServ database. Wanneer je nick geregistreerd is kan je de SET en ACCESS commando’s gebruiken om je nick instellingen te veranderen. Onthoud het wachtwoord dat je gebruikt bij het registreren, je hebt het nodig als je je nick instellingen later wilt veranderen. Wachtwoorden mogen niet makkelijk te raden zijn. Bijvoorbeeld, je echte naam als wachtwoord gebruiken is een slecht idee.

Hoe moet ik mij zelf identificeren?
Om je zelf te identificeren doe je het volgende, Typ:

/ns identify wachtwoord
Bijvoorbeeld: /ns identify 123abc456

Vertelt NickServ dat je echt de eigenaar van deze nick bent. Veel commando’s vereisen dat je jezelf identificeert met dit commando voordat je ze gebruikt. Het wachtwoord moet hetzelfde zijn als die je gestuurd hebt met het REGISTER commando.

Hoe kan ik mijn wachtwoord resetten?
Om je wachtwoord te resetten doe je het volgende, Typ:

/ns resetpass nicknaam e-mailadres
Bijvoorbeeld: /ns resetpass Alfred alfred@chello.nl

Stuurt een bevestigingscode naar de nick met instructies om hun wachtwoord te resetten. E-mail moet het e-mailadres zijn die bij deze nick hoort.

Hoe annuleer ik mijn nickregistratie?
Om je registratie te annuleren, Typ:

/ns drop nicknaam
Bijvoorbeeld: /ns drop Alfred

Verwijdert de gegeven nick uit de database. Eens dit gedaan is kan je al je toegangen en kanalen verliezen dat u bezit. Iedereen kan dan deze nick opnieuw registreren. Je kan de registraties van nicks in je groep verwijderen.

Hoe kan me zelf laten autojoinen?
Om je zelf te laten autojoinen in bepaalde chatkamer(s), Typ:

/ns ajoin add nicknaam #chatkamer
Bijvoorbeeld: /ns ajoin add Alfred #Welkom

Verwijderen: /ns ajoin del nicknaam #chatkamer Lijst: /ns ajoin list nicknaam

Dit commando beheert je autojoinlijst. Wanneer je jezelf identificeert zal je automatisch de kanalen in deze lijst joinen. Services Operators kunnen een nick opgeven om anderen hun autojoinlijsten aan te passen.